Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

ProRail wint twee keer de Staalprijs

Geplaatst op

Bureau Spoor­bouwmeester feliciteert ProRail met het behaalde succes. Het feit dat beide projecten een prijs hebben gewonnen, is een mooi compliment voor alle projectbetrokkenen.

De perronkappen en de passerelle van station Arnhem vielen als eerste in de prijzen en zijn gedeeld winnaar in de categorie utiliteitsbouw. De golvende staalconstructie is een staaltje vakmanschap, zowel het ontwerp als de inpassing in de omgeving. Beide onderdelen behoren tot het project Sporen in Arnhem, een ingrijpende verbouwing van de stationsomgeving en het station.

In de categorie Infrastructuur werd de Hanzeboog, de nieuwe spoorbrug van de Hanzelijn over de IJssel tussen Hattem en Zwolle winnaar van de nationale staalprijs. Waardering was er voor de vloeiende beweging van de constructie en het feit dat de grote overspanningen en het gering aantal pijlers zorgen voor een minimale aantasting van het stroomgebied en een maximaal zicht op het landschap. In totaal waren er 158 inzendingen voor de vijf categorieën.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank