Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Nieuwe reizigerstunnel Rotterdam Centraal geopend

Geplaatst op

Vorige week zaterdag was het zover. De nieuwe reizigerstunnel werd in gebruik genomen. Donderdag en vrijdag is er nog met vereende krachten gewerkt om alles op tijd gereed te krijgen en zaterdagochtend vroeg konden de eerste reizigers door de nieuwe reizigerspassage op station Rotterdam Centraal naar de perrons lopen. Een tunnel kun je de nieuwe passage eigenlijk niet meer noemen. Hij is 150 meter lang en 50 meter breed, waarvan ruim 30 meter transferruimte. De overige ruimte wordt ingevuld door ruim 25 nieuwe en huidige winkel- en horecaformules.

Zaterdagochtend rond 11 uur openden Patrick Buck, Michiel Noy (NS) en wethouder Baljeu (gemeente Rotterdam) onder toeziend oog van ruim 300 belangstellenden de nieuwe passage. Iedereen is zichtbaar trots op het prachtige resultaat. Ook Koen van Velsen, Spoor­bouwmeester was aanwezig bij dit belangrijke moment voor Rotterdam. Bij de -projecten werkt de spoorbouwmeester met de rijks- en stadsbouwmeester samen in zogenaamde bouwmeesteroverleggen.

Het is weer een nieuwe mijlpaal voor de -stations in verbouwing. Eerst Arnhem en nu Rotterdam. Er wordt sinds 2008 gewerkt aan het nieuwe Rotterdam Centraal. Steeds meer worden de grote stations zichtbaar voor het publiek. Het toont de toekomst van de stations, de ambitie en de ruimte en vormgeving . Het zijn stedelijke knooppunten waar vervoerssystemen bij elkaar komen maar ook goede ontmoetingsplekken waar je aangenaam verblijft. Daarbij draait het uiteraard om het reizen maar ook om het verblijf, inclusief winkelen en consumeren.” Ook de stations in de andere steden als Den Haag, Utrecht en Breda gaan bijna allemaal de laatste beslissende fase in en kijkt men uit naar realisatie.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank