Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Duurzaamheid centraal op Watford Conference

Kaiserbahnhof Potsdam Watford 2012
Geplaatst op

In Berlijn vond afgelopen week een internationale uitwisseling plaats van ontwerpers en architecten uit de spoorspector. Bureau Spoor­bouwmeester was er bij.

Ieder jaar reizen ontwerpers, architecten en designmanagers uit Azië, Amerika en Europa naar de vierdaagse Watford conferentie om elkaar te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vormgevingsbeleid, spoor-, stations- en treinprojecten. Dit jaar organiseerde de Deutsche Bahn (DB) de jaarlijkse conferentie in het Kaiserbahnhof in Potsdam. Dit station werd in 1909 gebouwd voor de laatste keizer Wilhelm II en is in 2005 met veel zorg gerestaureerd om als DB Akademie hergebruikt te worden. Een hele passende locatie om over duurzaamheid te praten. 

Tijdens de conferentie werd kennis en ervaring gedeeld in workshops en korte presentaties. Met veel boeiende ervaringen en inspirerende verhalen over nieuwe technieken, hergebruik en duurzame stedenbouw.

Een goed voorbeeld van duurzame integratie van stad en station was te zien in het station Leipzig hbf. Tijdens de excursies naar stations in Berlijn –groot en klein- , waaronder Berlin hbf, het historische Airport Berlin Tempelhof en het nieuwe station Brandenburg Airport  werden ervaringen uitgewisseld over de gewone en buitengewone opgaven van de spoorsector.

Volgend jaar is de Watford Conference in Engeland.

 

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank